Top 5 Apps til mobilen

Til trods for at faget er bredt - findes der mange speciallavet og nyttige apps til at lette dagligdagen i sundhedsfaget

Til trods for at faget er bredt – findes der mange speciallavet og nyttige apps til at lette dagligdagen i sundhedsfaget. Vi har valgt 5 apps.

Når du får ny telefon kommer den altid med en masse installerede apps. Både relevante og knap så relevante. Som sundhedspersonale findes der mange nyttige apps.

Til trods for at faget er bredt – findes der mange special og nyttige apps til at lette dagligdagen i sundhedsfaget. Vi har valgt disse 5 apps, som er nogle generelle apps.

1. Lægemidler – Medicin.dk og promedicin.dk


Økologisk T-shirt i klassisk, tidløst design med fantastisk pasform. Smal halsrib med forstærkning af nakke og skulder for den gode holdbare kvalitet. T-shirten er fremstillet i økologisk certificeret bomuld efter den strengeste økologiske standard – fra den rå bomuld til det færdige produkt under stor hensyntagen til miljøkrav. T-shirten er uden nakkemærke, hvilket giver mulighed for placering af eget logo.
Farve: Lys grå melange

2. Promedicin – Antibiotika

App’en er lavet af promedicin/lægehåndbogen. Den giver antibiotika vejledninger, som behandlingsvejledninger for infektionssygdomme.

Giver hurtigt et overblik over de forskellige præparater, infektions sygdomme og behandlingsmuligheder.

En god vejledning og opslagsværk.

3. Lægehåndbogen – Sundhed.dk

Med Lægehåndbogens app kan du søge i over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer via dine mobile enheder.

Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Lægehåndbogen med andre via mail og Facebook.

Du kan både søge med fritekst og med diagnosekoder (ICPC2 og ICD10). Du får også resultater fra Patienthåndbogen.

Lægehåndbogen er et elektronisk opslagsværk, som ejes af Danske Regioner og de 5 regioner. Lægehåndbogen er en del af den fælles offentlige sundhedsportal – www.sundhed.dk.

Lægehåndbogen henvender sig primært til sundhedsfaglige.

4. 112 app

Grundlæggerne af denne app er Rigspolitiet, Københavns brandvæsen og Geo-datastyrelsen.

Trygfonden står bag det økonomiske.

Med denne app taster du dit telefonnummer. Hvis du benytter appen ved 112, vil appen automatisk registerer dine gps koordinater og sende dem til alarmcentralen, idet du ringer op.

Vær opmærksom på, at appen endnu ikke virker, hvis du har mindre end 25% strøm på din telefon.

5. Hjertestarter – hjertestarter.dk

Hjertestarter.dk er en app som nemt og hurtigt finder den nærmeste hjertestarter via din placering.

Den er god at have, hvis man engang imellem går ind og tjekker for nyopsatte hjertestartere og evt. ændringer i placeringer af hjertestartere.

En anden funktion er beskrivelse af hjertelunge redning. I den akutte situation vil der nok ikke være tid til at benytte appen.

Så den erstatter ikke almindelig viden om førstehjælp, som ligger på rygraden hos de fleste af jer – sundhedspersonale.