Til dig der har brug for ekstra svangstøtte

Svangstøtte

Sko og sandaler med en god svangstøtte, gør din arbejdsdag med mange skridt og stillestående arbejde, lettere at komme igennem. Så er det vigtigt, at din forfod er løftet over underlaget, og det kan den ved hjælp af en svangstøtte. Ellers risikerer du at få hård hud og ligtorne. I værste fald kan du få hammertæer.

Når du køber nye sko eller sandaler, skal du være sikker på at de har den rigtige pasform. Hvis ikke, så kan du risikere at få skader. En sko eller sandal med en god svangstøtte gør, at skoen eller sandalen løfter din fod. Det giver din en god positur.

Har du allerede nogle sko som du er glade for, men som ikke har svangstøtte indbygget, så fortvivl ikke. For her hos Sygeplejebutikken har vi også svangstøtte indlæg, som du kan ligge i dine sko eller sandaler.

Se vores svangstøtte indlæg her

Se vores sko med ekstra svangstøtte her

Hvorfor bruge svangstøtte?

Fodtøj med svangstøtte kan hjælpe med at give din fod den rette fodstilling. En let løftet forfod gør, at du får en god fodstilling. Det kan være med til at forebygge, at du får en nedsunken forfod eller bliver forfodsplatfodet.

Især kvinder over 45 er disponeret for nedsunken forfod/forfodsplatfodet, men det kan selvfølgelig også ramme mænd.

Fordelen ved at bruge svangstøtte enten som indlæg i sine sko, eller fodtøj hvor det er indbygget, er at det mindsker stød når du går og når du løber. Samt at du får støttet svangbuen, og skulle du have smerter i forbindelse med platfod, så reduceres de også.

Hvornår skal du bruge svangstøtte?

Hver gang du bevæger dig, så udsættes dine fødder for en stor belastning. Trædepuderne på dine fødder, tager hele din kropsvægt hver gang du tager et skrid, løber eller hopper. Din svang får et tryk af kroppens vægt ved hvert skridt, som så kan gøre at svangen bliver lavere.

Hvis du får ondt, bliver hurtig træt i dine fødder, eller hvis du føler din svang ikke holder sig oppe, så har du højst sandsynlig brug for at få din svang støttet med en svangstøtte.

Svangstøtte har den effekt, at den hjælper med at støtte og aflaste svangen, så du undgår skader i svangen. Svangstøtter laves i slidstærke materialer som er stødabsorberende og bløde.

Kropsholdning

Vores kropsholdning er i dag på en anden måde, end den vi er skabt til, vi går og står anderledes. Du sidder måske stille i mange timer hver dag, og når du så rejser dig, så hopper du måske i et par højhælede og spidse sko, måske går du meget på betongulv i dagens løb, og alt det er vores fødder slet ikke skabt til, og er ikke naturligt for dem.

På grund af vores ændret adfærd, kan det ske at svang og trædepuder slides ned, og gør at fodens belastning ændres. Dette kan give dig en forkert holdning, og det slider så på din ryg, hofte og nakke.

Så mærker du problemer med ondt i fødder eller svangen synker ned, eller du får problemer med din ryg, hofte, eller ondt i nakken, så kan en svangstøtte måske være løsningen på dine problemer.

Det er vigtigt at du er obs. på hvis du får smerter i svangen, for seneproblemer kan blive langvarige hvis du ignorerer dem.

Er du i tvivl, om du har brug for en svangstøtte, kan en dygtig kiropraktor, fodterapeut eller lign. hjælpe dig.

Normalt har forfoden luft ned til underlaget, som du går på, som giver dig fleksibilitet og stødabsorbering af foden. Men hvis du har fået nedsunken forfod eller forfodsplatfod, når forfoden ikke helt ned til underlaget. Det betyder, at du kan få smerter, når du går.

Det kan ydermere også give hård hud eller ligtorne. Det kan udvikle sig til en hammertå.

Hvem får nedsunken forfod/forfodsplatfod?

Især kvinder over 45 år er disponeret for nedsunken forfod/forfodsplatfod, men det kan selvfølgelig også ramme mænd. Derudover øges risikoen, hvis du lider af leddegigt og spastiske lammelser.

Hvorfor sko med ekstra svangstøtte er gode?

Sko med ekstra svangstøtte kan hjælpe med at give din fod den rette fodstilling. En let løftet forfod gør, at du får en god fodstilling. Det kan være med at forebygge, at du får nedsunken forfod.

Behandling af nedsunken forfod

Tit behandles nedsunken forfod/forfodsplatfod med indlæg eller fodtøj med ekstra svangstøtte. Hvis du stadig oplever problemer, så søg råd og vejledning hos en fodterapeut eller din læge.

Her på Sygeplejebutikken kan du se vores udvalg af både sko og sandaler med svangstøtte, og løse indlæg.

Husk alle kan handle hos Sygeplejebutikken, både private, EAN og CVR.nr. alle er velkommen.

Vi sender alle hverdage, og har du spørgsmål så kontakt os gerne, vi sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 9-16 alle hverdage.

Og du har selvfølgelig fuld bytte- og returret, hvis dine vare ikke passer eller lever op til det du forventede.

 

 

 

 

×