Sko til nedsunken forfod

Hvad betyder nedsunken forfod? Og hvilket fodtøj skal du vælge? 

Hvad betyder nedsunken forfod? Og hvilket fodtøj skal du vælge?

Der er tale om en lidelse, hvor fodens hulrum ikke er så stor. Når buen ikke er så stor, betyder det, at du ikke har det fjedrende afsæt, når du går og løber. Det giver et tryk ned på huden og underlaget. Dette tryk gør, at huden danner et tykkere lag, som kan resultere i ligtorne og hård hud. Det kan være utrolig smertefuldt og kan føles om at gå på sten eller nåle.

Hvordan får man nedsunken forfod?

Grunden til, at du kan få nedsunken forfod er, hvis du har haft øget belastning på foden. Det kan være overvægt, tungt arbejde eller fx brugen af høje hæle. En sådan belastning kan medføre, at forfodens muskulatur og sener forlænges og blive slappe. Det gør, at buen i foden ikke er så stor.

 

Disse sko skal du vælge til nedsunken forfod

Så hvis du har fået nedsunken forfod, skal du passe på ikke at vælge for snævert fodtøj. Det gør nemlig, at din forfod ikke kan bevæge sig frit og normalt. Hvis du får for megen tryk på din forfod, når du fx bruger højhælet sko, så risikerer du også, at få nedsunken forfod.

Så når du vælger sko, skal du vælge en sko, der støtter dig i svangen (buen under foden) – og du skal sørge for at have god plads over forfoden.

Sygeplejebutikken har lavet en kategori til dig, der har brug for ekstra svangstøtte og en kategori til dig, der har brug for ekstra bredde til dine fødder. Her kan du få fodtøj til dig, der skal have sko til nedsunken forfod.

GaitLine – sko til nedsunken forfod

Gaitline er en sko, der er særligt velegnet til dig, der har nedsunket forfod. For GaitLine støtter godt i svangen og har en løftet forfod. GaitLine er kendt for at give en god kropsholdning, når du har dem på. Du kan se udvalget af vores Gaitline sko og Gaitline sandaler her.

Det hænder, at vi har Gaitline sko på tilbud – Find dem kan du finde her.