Få 10 gode råd til at pleje din fødder

Vi har et stort udvalg af skønne økologiske fodplejeprodukter

At pleje sine fødder er ikke kun om vinteren – faktisk bør du gøre det hele året rundt, så dine fødder har optimalt velvære.

Vi har samlet 10 gode råd til dig her. De er baseret på mere end 80 års erfaringer, som de danske statsautoriserede fodterapeuter har gjort sig

1. Vask dine fødder – helst hver dag.

De dage du ikke snupper et brusebad, kan det være godt lige at vaske sine fødder lunkent vand. Du behøver ikke bruge sæbe. Faktisk udtørrer det huden.

2. Tør fødderne godt og grundigt

Tør dig især godt mellem tæerne, så du kan forebygge hudsvamp.

3. Klip dine negle lige over

Mange tror fejlagtigt, at de skal klippe deres negle efter tåens facon. Men faktisk skal du bare klippe dem lige over, da du kan risikere at få nedgroede negle – eller betændelse.

4. Smør dine fødder ind i fodcreme

Det er en god ide at smøre dine fødder ind i fodcreme hver dag. Cremen hjælper dig med at forebygge hård hud og revner i hælen. Dine fødder bliver også dejlig bløde. Smør dog ikke creme mellem tæerne, da du kan risikere at få hudsvamp.

5. Fjern hård hud og ligtorne

Hvis du oplever hård hud og ligtorne, er det et tegn på, at dine fødder belastes forkert i dit fodtøj. Du kan få fjernet hård hud og ligtorne hos en fodterapeut – og har du brug for vejledning til at vælge sko, der passer til dine fødder, så er du velkommen til at kontakte os.

6. Lav fodgymnastik

Dine fødder har godt at lave fodgymnastik hver dag. Det styrker nemlig muskler og bevægeligheden. En let øvelse kunne være at krumme og sprede dine bare tæer. Eller vippe fødderne op og ned.

7. Hav åndbare strømper på

Skift dine strømper til rene hver dag. Dine strømper må ikke stramme – og sørg for, at dine strømper er svedtransporterende – eller lavet af fx bomuld. Generelt bare strømper i naturmateriale, da dine fødder kan ånde i sådanne strømper. Sved og fugt bliver også absorberet i strømpen.

8. Hav sko som passer til din fod

Tjek at dine sko passer til dine fødder. Du kan fx tage sålen ud og stille dig ovenpå den. Stikker dine fødder ud over sålen, går du i for små sko. Hvis du går i for små sko, kan det påvirke dine fødder – og dine fødder kan ændre sin naturlige fodform. Vi har lavet en video, der viser, hvordan du måler dine fødder og vælger den rigtige størrelse her.

9. Brug indlæg hvis du har smerter

Hvis du oplever, at du får ondt i lænd, ryg eller knæer, kan det skyldes du har en fejlstilling i dine sko. Så bør du overveje indlæg. Er du i tvivl, om du skal have sådanne, så er du velkommen til at kontakte os – eller en fodterapeut.

10. Vælg sko der passer til situationen

Vælg sko der passer til den situation du er i, for dine fødder har det bedst til det, du laver. Så skal du på arbejde, skal du have arbejdssko på. Og skal du til fest festsko. Hvem sagde, at du ikke må have flere par sko? I hvert fald ikke os – og fodterapeuterne!

 

 

Specielt udvalgte produkter til dig

Lille pakke til lommen

237,00 kr.
https://sygeplejebutikken.dk/vare/lille-pakke-til-lommen/Vis produkt

Sygeplejeur med smiley

129,00 kr.
Vis produkt

×